Bybane


Bybanen på Nesttun for første gangDa er jeg tilbake! :)

22. juni blir en merkedag for Bergen. Etter mer enn 40 år, får byen igjen skinnegående transport.

Bybanen i Bergen kommer til å bli et kjærkomment supplement til det man kan kalle et dårlig kollektivtransporttilbud. Bybanen vil kunne frakte flere passasjerer enn bussen - mer komfortabelt. I tillegg vil den ha større muligheter for å faktisk komme i tide, og man vil få sanntidsinformasjon på elektroniske tavler. Reisehverdagen for mange mennesker i søndre deler av Bergen vil bli markant forbedret.

Fra før av eksisterer nesten ikke informasjon på bussholdeplassene. Det som er av rutetabeller er ubrukelig - de viser ikke når bussen kommer til der du står. Nei, de viser når bussen kjører fra et sted som kan være 20-30 minutter fra der du står og venter! Jeg har tidligere sendt en e-post til Tide med spørsmål om dette. Dette var svaret jeg fikk:

"Det er fordi bussene ofte er forsinket"


Såklart kan bussen være forsinket, men man kan i det minste få vite sånn ca. når man skal stille seg opp på holdeplassen og vente! Dette er et system jeg aldri har sett maken til, hverken i Norge eller i utlandet. Trondheim, Stavanger, Oslo og til og med lille Namsos har alle informasjon om avgangstider fra holdeplassene. Dette er ikke bra nok, og jeg håper på en klar forbedring etter Skyss' overtakelse.

God bedring, Tide!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits