Feltkurs og bacalao

 

Da nærmer bacheloroppgaven seg - og jeg gleder meg!

Det som er mest interessant er at en bacheloroppgave i geografi er veldig forskjellig fra en tradisjonell bacheloroppgave. Jeg skal nemlig ut i felt, sammen med min samarbeidspartner Viljar. Feltet dette semesteret blir Finnmark, nærmere bestemt Nordkapp kommune. Kjedelig kan man gjerne si. Spennende sier jeg. Ikke nødvendigvis fordi Finnmark er så utrolig eksotisk, men fordi emnet vårt er, tja.. hva skal man si? I fare for å gjenta meg selv, utradisjonelt. Vi skal nemlig skrive om bacalaofestivalen i Honningsvåg - en festival som arrangeres for første gang i år.

Bacalao?! Hva er egentlig bacalao? Tja, de fleste har vel kanskje hørt at det er saltet torsk - men er det egentlig det? Nei, det er mer enn som så! Det er torsk - punktum. På spansk og portugisisk, hvor bacalao har sin opprinnelse, betyr ordet torsk, og i Honningsvåg har de fått mesterkokker fra Spania til å være med på moroa. Disse kokkene har både en og to stjerner i Michelin guiden, så noe kjedelig mat blir det ikke.

Men så er det problemet med vinklingen på prosjektet og forskningen. Vi foreslo først å vinkle det inn mot regional utvikling - men foreleseren mente det ble for kjedelig. Det er jo tross alt en festival hvor man har det gøy, så vi skal konsentrere oss om å foreta intervjuer og spørreundersøkelser for å finne ut hva folk på festivalen syns om både maten og festivalen. I tillegg så går det rykter om internasjonal publisering av den endelige forskningsrapporten, så dette blir veldig bra.

Og før jeg glemmer det... Jeg har nå gjort meg ferdig med min første eksamen for i år. Denne gangen var det GEO206, eller kvalitativ metode, som sto for tur. Jeg er rimelig godt fornøyd, selv om det var store og generelle oppgaver som skulle besvares. Så er det bare å vente, og starte med oppgaveskriving til uka. Dette blir et stappfullt og spennende semester.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits